Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op vrijdag 2 juni wordt weer het Nationaal School Roei Kampioenschap gehouden. Deze keer weer op de vertrouwde Bosbaan in Amstelveen. Aan de vooravond van het echte Nationaal Kampioenschap voor de toproeiers. In 2005 had het NSRK een record deelname van 150 ploegen van 38 scholen uit heel Nederland. En dat terwijl het toernooi deze keer op de baan van Harkstede bij Groningen werd gehouden. Het Amsterdams Lyceum nam de wisselbeker als “beste roeischool van Nederland” over van het Gymnasium Celeanum uit Zwolle. In 2006 wil men nog meer scholen en ploegen aan de start krijgen. De KNRB hoopt hiermee het aantal jeugdleden flink te vergroten. Het NSRK werkt daar zeker aan mee, door zoveel jongeren kennis te laten maken met de roeisport.
Dat het toernooi op een doordeweekse dag wordt houden is nu al een paar jaar

 geen probleem gebleken. Het is voor de deelnemers een echte schoolsportactiviteit. Vandaar ook dit jaar de keuze voor een vrijdag.
Ieder team roeit twee keer over een afstand van 500 meter, met maximaal 6 ploegen naast elkaar. De tijden worden opgeteld. Dan heb je per categorie een klassement. Na twee afstanden krijg je een eindklassement dat de BESTE ROEISCHOOL oplevert. We hebben per categorie een kleine beker en medailles, en voor de winnende school de NSRK-wisselbeker.
Scholengemeenschap "De Nieuwe Veste" uit Coevorden, welke dit jaar voor het eerst deel neemt aan het NSRK, zal met een C4X+ mix-ploeg en een ervaren meisjes dubbeltwee naar de Bosbaan afreizen en het “Vechtdal College” uit Hardenberg met een ervaren meisjes dubbeltwee ploeg.