Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Start: zaterdagochtend 8 oktober 2022

Tijd  : 10.30- 12.00 uur

Locatie: Passantenhaven Gramsbergen (achter het station Gramsbergen, voor de brug rechtsaf langs het kanaal rijden). Ruim parkeerterrein.

 

RV Salland organiseert 2x per jaar (voorjaar en najaar) een introductie cursus van 4 lessen voor € 25,=.

Iedereen kan leren roeien van jong tot oud. Ook beschikken we over roei ergometers die gratis te gebruiken zijn.

 

Aanmelden?

Stuur dan een berichtje naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Roeien is voor alle leeftijden vanaf ca 12 jaar een mooie sport die je tot in lengte van jaren kunt blijven beoefenen en waarbij je in de buitenlucht al je spieren soepel houdt.

Roeiboten: er zijn diverse soorten roeiboten die zijn ingericht op diverse samenstellingen namelijk op je ‘eentje’ (in een zgn. skiff) of met z’n 2-en, 3-en, 4-en of 8-en. Er is dus ook een diverse variatie aan boten beschikbaar.

Je kunt roeien met 2 riemen (= scullen) of met 1 riem (= boordroeien), in boten die ongestuurd zijn of die gestuurd kunnen worden. Want roeiers zitten altijd met hun rug naar de vaarrichting toe. Zie op de foto.

Roeiwater

Er wordt geroeid op het Almelo – Haandrik kanaal waar je goed kunt trainen op lange rechte stukken met weinig scheepvaart. Ook kunnen we varen langs prachtige vogelrijke natuurgebieden op de Vecht, de grensoverschrijdende rivier Duitsland in richting Laar. Dus voor zowel wedstrijd roeiers (behoeven rechte trajecten) als toerroeiers (voorkeur voor natuurtrajecten) beschikken we over prachtig roeiwater.