Salland Logo             Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                                                     

Meer foto's.

Afgelopen zaterdag 27 mei werd bij RV Neptunus in Delfzijl weer de IPR gehouden. Inmiddels voor Salland een klassieker en niet zonder reden. De wedstrijd is een uitdaging voor wie hard wil roeien en erg gezellig voor wie dat belangrijker vindt. En het is voor junioren én senioren

met weinig of geen wedstrijdervaring een perfecte wedstrijd waar de opzet zo is dat je niet overspoeld wordt door honderden ervaren roeiers en waar coaches je van begin tot eind van dichtbij kunnen helpen.
Dit jaar deden Simon (in de skiff) en Idwêr & Niels (in de dubbel twee) mee. Voor Simon was dit de tweede keer, voor Idwêr en Niels ben ik de tel kwijtgeraakt. 
Als je al een tijdje meedraait en een paar keer hebt meegedaan is het elk jaar weer een weerzien van oude bekenden en dat maakt het, ook door de altijd aanwezige livemuziek en lekker eten en drinken, altijd een wedstrijd om naar uit te kijken.
Simon roeide uitstekend, maar was niet opgewassen tegen twee ex-junioren wedstrijdroeiers van Neptunus. Het was voor hem de eerste keer in een Seniorenveld en dat is altijd een enorme overgang.
Idwêr en Niels zijn oude rotten en ondanks dat ze door werk en studie weinig gezamenlijke trainingen konden doen hebben zij tegen forse tegenstand (waaronder ex olympisch roeier Nico Rienks) in toch weten te blikken.
Volgend jaar is er weer een IPR en het zou erg leuk zijn om daar met een grote groep Sallanders aan mee te doen. Laat je niet afschrikken door de gedachte dat Delfzijl een halve dag reizen is. Je bent er in 5 kwartier en dat is het zeker waard.