Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Zaterdag 17 oktober werd bij de roeivereniging Cornelis Tromp in Hilversum de Tromp Boat Race gevaren over een afstand van 5300 meter. Ilse Paulis won overtuigend in het Meisjes 15/16 veld. Thomas van de Wardt werd eerste in het Jongens 18 veld. Ilse Paulis en Iris Rodenburg werden op grote afstand eerste in het Meisjes 15/16 dubbeltwee veld.

Ilse Paulis roeide in een snelle tijd van 23.03 over het Hilversumse kanaal. Met deze tijd werd ze virtueel derde in het Meisjes 18 veld waarmee Ilse alleen nog twee ex-junioren WK roeisters voor zich moest dulden. Met deze overtuigende prestatie zal Ilse ongetwijfeld doorstromen in de nationale kernploeg van de Koninklijke Nederlandse Roei Bond (KNRB). De andere Sallandroeisters Brighid Prenger en Iris Rodenburg startten ook in het Meisjes 15/16 veld, maar wisten niet bij de eerste 10 te eindigen.

Thomas van de Wardt roeide op deze dag zijn allerlaatste junioren wedstrijd en legde de afstand

af in de winnende tijd van 22.18. Met het behalen van deze medaille kreeg het afscheid van zijn junioren tijd een gouden randje. Thomas zal vanaf januari in de lichte gewichtsklasse gaan skiffen. In deze klasse mag de roeier maximaal 72,5 kilo wegen op de dag van de wedstrijd. In het junioren 15/16 veld roeide Thom Snippe naar een positie in de middengroep van het veld.

Ilse Paulis en Iris Rodenburg stapten ’s middags in de dubbel twee om nogmaals de afstand van 5,3 kilometer af te leggen. Dit deden ze in een overtuigende stijl. Ze wonnen dan ook in een tijd van 21:57 het Meisjes 15/16 veld en het Meisjes 18 veld. Brighid Prenger werd met Elianne Eggink van roeivereniging De Zwolsche 5de in hetzelfde veld.

Al met al was het een zeer succesvolle wedstrijddag voor de juniorenroeiers van Salland:

Van de 5 roeiers kwamen er 3 met een medaille thuis. Een score van 60% !

Enkele foto's: klik hier (rest volgt later)
Uitslagen: klik hier