Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Het weekeinde van 9 en 10 mei verliep voor de wedstrijdjunioren van roeivereniging Salland in Gramsbergen succesvol. Ilse Paulis bereikte twee keer een tweede klassering met de nationale selectie dubbel vier op de internationale roeiregatta in Gent. Iris Rodenburg werd eerste in de skiff op de nationale wedstrijd ZRB in Tilburg.

Ilse Paulis is door de Koninklijke Nederlandse Roeibond ingedeeld in de nationale dubbel vier waarmee ze op de Internationale Mei Regatta in Gent twee maal een tweede plek veroverde in het zware internationale junioren veld. Met de tijden van 7:14:97 op zaterdag en 7:03:49 op zondag liet

de KNRB ploeg, met Ilse op slag, niet alleen een goede progressie zien maar liet deze ploeg ook bijna alle tegenstand achter zich. Allen de Franse selectieploeg voor de M4x moesten ze voor zich dulden. Ilse kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze mooie prestatie: “Het is een nieuwe ploeg van 4 verschillende verenigingen en we moeten nog aan elkaars roeien wennen. Maar met een aantal trainingen op de Bosbaan in Amsterdam en de positieve ervaring van dit weekend denk ik dat deze boot heel hard kan gaan.”

Maar ook Iris Rodenburg boekte succes dit weekeinde. Op de nationale wedstrijd ZRB in Tilburg won zij haar M18 skiff wedstrijd in een tijd van 8:48:83. Na een goed opgebouwde race kwam Iris, met 6 seconden voorsprong,  ruim voor haar veld over de finish. Op zondag bereikte zij in de M18 A finale skiff een derde klassering. Samen met haar nieuwe roeipartner Floor Maten van Daventria uit Deventer werd zij op zaterdag in de finale van M18 dubbel twee tweede in een tijd van 8:11:77.

Brighid Prenger werd zondag in de B finale van M18 skiff derde in een tijd van 9:26:07. Ernst Rodenburg en Jesper Hogenbirk roeiden voor de eerste keer op nationaal niveau een 2 kilometer wedstrijd. Een enorme leerervaring die ze wisten om te zetten in een derde plek in het J16 dubbel twee veld en een tweede en derde plek in de J16 skiff.