Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Zondag 4 april is in Amsterdam de Skiffhead gevaren op de Amstel. Ilse Paulis veroverde de beste eindklassering voor Salland, zij werd tweede in het M18-veld.

De 60e skiffhead werd verroeid met een straffe wind tegen die soms op de bochtige Amstel kon omdraaien tot wind mee. Schakelen in tempo en goed sturen op het bochtige parcours was een voorwaarde. De conclusie was dan ook dat het voor de M18-veld een zware en lange (7,5 kilometer) Skiffhead was. De junioren van Salland hielden zich goed staande ondanks deze zware omstandigheden.
Ilse Paulis veroverde in  

een tijd van 32:46.82 een tweede plek. Ondanks een aanvaring waarbij zowel de boot als roeister geen letsel hadden, wist ze met zeer krachtige halen een prachtige klassering te veroveren.
In hetzelfde M18-veld kwam ook Iris Rodenburg aan de start die met een tijd van 34:26.69 als 12e van de 30 meisjes finishte. Een hoge klassering die haar groei in de skiff weerspiegelde.
Bij de jongens 16 kwamen Jesper Hogenbirk en Ernst Rodenburg uit in de skiff. De afstand die zij zo snel mogelijk moesten afleggen was 4,5 kilometer. Ernst werd in het veld van 28 deelnemers 15e in een tijd van 16:34.92. En Jesper eindigde op de 23ste plek met een tijd van 17:17.30. Voor beide jongens gold dat dit de eerste keer was dat ze aan deze nationale wedstrijd deelnamen.