Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Afgelopen zaterdag 11 april was bij roeivereniging Amycus de eerste wedstrijd van de Juniorencompetitie Oost. Salland was hier vertegenwoordigd met een mix14 ploeg bestaande uit Femke Paulis, Floor van der Weide, Yannick Prenger, Bosse Roest en Jannick Donker.

Bij deze wedstrijd moest

de Sallandse ploeg vijf wedstrijden roeien waarvan twee in de skiff (Yannick Prenger & Bosse Roest), twee in de dubbeltwee (Femke Paulis en Floor van der Weide & Yannick Prenger en Jannick Donker), afsluitend met een heat in de dubbelvier waarbij Floor op slag zat, gevold door Femke Paulis (beiden pas 10 jaar oud!), Bosse Roest en Jannick Donker op de boegpositie, stuurvrouwe was Yannick Prenger.

Alhoewel de weersomstandigheden verre van optimaal waren (harde wind) wist de Sallandse ploeg drie van de vijf wedstrijden te winnen. Onbekend is of de wedstrijd in de C4 gewonnen is maar vast staat wel dat ook die wedstrijd heel goed is geroeid.
Als eerst mocht Bosse Roest in de skiff van start tegen een skiffeur van de Zwolse. Bosse wist met een zeer royaal verschil te winnen en beet daarmee het spits af. Na slechts twee keer eerder dit jaar in de skiff te hebben gezeten is dit een prachtige prestatie.

Bij de tweede heat mochten Femke en Floor in de dubbeltwee van start, eveneens tegen een ploeg van de Zwolse. Dat dit erg zwaar voor de twee 10jarige meiden zou worden (tegen 14 jarige jongens) stond van te voren vast maar toch wisten ze vriend en vijand te verbazen met hun fantastische prestatie. Ondanks een snoek bij de start wisten de twee meiden in te lopen op de jongens en na een moeilijk keerpunt (wat ze voor het eerst moesten doen) vertoonden ze op de terugweg hetzelfde kunstje door weer in te lopen. Helaas was de baan te kort om hier winst van te maken maar in de toekomst zou het zomaar kunnen zijn dat deze twee meiden puike bliktrekkers worden. Vertegenwoordigers van andere verenigingen vertelden verbaasd te staan van de leeftijd van de twee in verhouding tot hun prachtige techniek en snelheid.

Als derde mocht Yannick Prenger starten in de skiff. Na net op tijd hersteld te zijn van een enkelblessure en dit jaar nog geen meter geroeid te hebben in de skiff wist ze toch met overmacht te winnen in een tijd van 2 minuut 45.

Na terugkomst mocht Yannick Prenger nog een heat in de dubbeltwee varen samen met Jannick Donker (boeg). Ook dit keer was er weer winst voor Salland, want dit keer werd er binnen 2 minuut 48 hetzelfde parcours afgelegd waarbij de tegenstanders ditmaal helemaal kwijt geroeid werden.

Afsluitend mocht het hele team in de dubbelvier nog een tijd neerzetten. Besloten werd om de 10jarige meiden de slagposities te laten innemen, dit vanwege hun technisch mooie haal en goed gecontroleerde recover. Op de tweede plek (vanaf boeg) zat Bosse Roest en op de boeg mocht Jannick Donker zijn kunsten vertonen. Helaas ontbrak het Amycus aan twee dubbelvieren en was er dus niemand om tegen te roeien. Toch mogen de roeiers zeer tevreden zijn met een tijd van 1.57 waar door stuurvrouwe Yannick Prenger naartoe werd gestuurd. De geluiden die aan de kant te horen waren deden denken aan echte stuurvrouwen.

Al met al een zeer geslaagde eerste wedstrijd voor de Sallandse jeugd. Op naar 1 mei in Zwolle, de tweede en laatste wedstrijd voor een eventuele finaleplek op de bosbaan!