Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Ilse won zondag 25 april de zilveren medaille in de M18 skiff bij het NK op de Bosbaan met een nieuw PR. Na in 2008 en 2009 Nederlands Kampioen M16 in de skiff te zijn geweest, is Ilse in 2010 de absolute tweede skiffeuse van totale meisjes juniorenveld in Nederland.

Afgelopen weekeinde werd de Hollandia/NK op de Bosbaan in Amsterdam verroeid. Deze eerste 2 kilometer wedstrijd van het seizoen was gelijk ook de Nationale Kampioenschappen voor de kleine roeinummers: skiff en twee zonder.
In de categorie M18 skiff kwamen Ilse en Iris in de skiff voor Salland aan de start. De voorwedstrijden (36 inschrijvingen) werden zaterdag verroeid en beide meiden mochten door naar de halve finales. Zondagmorgen werd met 18 meisjesjunioren de strijd aangegaan wie er in de A of B finale mocht varen. Ilse klasseerde zich voor de A finale en Iris Rodenburg voor de B-finale, een unieke situatie voor Roeivereniging Salland. Zondagmiddag werd

Iris Rodenburg, na een slopende strijd laatste, in de B finale en daarmee de 12e skiffeuse van Nederland. Een klassering die zij op de Skiffhead drie weken geleden ook liet zien. Ilse startte vlot weg in de A-finale en na 500 meter lag ze op de tweede plek. Daarna is ze deze positie krachtig gaan uitbouwen en heeft niets meer uit handen gegeven. Ilse Paulis vertelt enthousiast: “Ik ben zeker tevreden met mijn zilveren medaille. Ik heb zo hard geroeid, harder ging niet meer. Technisch misschien niet mijn beste race, maar mentaal ben ik tot de bodem gegaan om aanvallend te roeien”. Goud was onbereikbaar maar een nieuw PR (8:06.18) gaf het zilver een gouden randje. Een fantastisch resultaat van Ilse waar Salland trots op is en dat haar potentieel bevestigt voor het Nederlandse junioren roeien.
Iris startte op zaterdag ook M18 twee zonder voor de Nationale NK titel. Samen met haar roeimaatje uit Amersfoort werd zij vierde in het NK-eindklassement en viel daarmee net buiten de medailles. De meiden trainen sinds maart samen, maar moesten hun meerdere erkenning in de nummers 1,2 en 3 van Nederland die allemaal voor het tweede jaar met elkaar in de twee zonder roeien. Dit technisch zeer moeilijke nummer vereist een langere voorbereidingstijd.

Maar ook de Salland junioren Jesper en Ernst kwamen in de skiff aan de start voor de Nederlandse Kampioenschappen. Voor deze jongens kwam de NK als eerste twee kilometerwedstrijd te vroeg. De ervaring op deze afstand is nog te beperkt om het verschil te kunnen maken. Beiden werden laatste in hun voorwedstrijden op zaterdag.
Op zaterdag startten Jesper en Ernst ook J16 dubbel twee. Duidelijk meer ervaren in dit nummer eindigden ze op een prachtige tweede plek in hun wedstrijd, met een ruime afstand op de nummer drie. Een zeer goede race wat hen een 13e plek in de eindklassering in het veld van 28 inschrijvingen opleverde.