Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Afgelopen weekeinde heeft Ilse Paulis op de Open Duitse kampioenschappen in München goud gewonnen in de Nederlandse dubbeltwee. Verder behaalde zij in dit internationale sterke veld de vijfde overall tijd in de skiff. Tijdens de Open Belgische en Vlaamse Kampioenschappen in Gent won Iris Rodenburg twee maal brons in de twee zonder stuurman.

Op basis van de KNRB selectieprocedure mocht Ilse in München zaterdag in de skiff en zondag in de dubbeltwee starten. Na een tweede skiffplek in de voorwedstrijden werd Ilse doorverwezen naar de B-finales. In de B-finale werd ze

tweede met de vijfde overall tijd wat aangaf dat enkele roeisters in de B-finale harder gingen dan roeiers in de A-finale. Haar dubbeltwee roeimaatje Annick Taselaar uit Rotterdam won het goud en werd daarmee Kampioen van Duitsland.
Zondag stapte Ilse met Annick in de dubbeltwee. Dit koppel wist de eerste overall tijd te veroveren met vier seconden voorsprong op de Franse nationale dubbeltwee. Ilse vertelt enthousiast: “We hadden een prachtige opbouw van de race, in de eerste 500 meter lagen we twee seconden voor en na 1000 meter vier! En toen hard doortrekken naar de finish.” Een prachtig Nederlands resultaat van deze sterke meiden waarvan de bondscoaches hoge toekomstverwachtingen hebben.

ImageMaar het feest was voor Salland nog niet over. In Gent kwamen zaterdag en zondag  Iris Rodenburg en haar roeimaatje Jet Passchier in een internationaal veld aan de start in de twee zonder stuurman. In dit nummer hebben de roeiers beide maar één riem. Op zaterdag was het verschil met zilver slechts viertiende seconde. Zondag brak net voor de start de stuurinrichting en was de bronzen plak welverdiend na een mentaal zeer sterke race. Iris vertelt: “Het is een superuitdaging om in dit internationale veld vooraan te varen. We maakten lange  halen en duwden de boot goed door het water!”

Voor Salland  kwamen Iris, Ernst Rodenburg en Jesper Hogenbirk in de skiff aan de start. Iris werd twee maal negende in het internationale skiff veld en vierde Nederlandse in een veld van 38 skiffeuses. Zaterdag finishte ze in een tijd van 8:43.58 en zondag zette Iris een tijd van 8:44.50 op de klok.
Ook voor de jongens was het een groot internationaal veld in de skiff. Ernst werd 39e in een tijd van 8:29.35 en Jesper 51e in een tijd van 8:57.36 van de 58 deelnemers. De race van zondag werd Ernst, in een veld van 38 skiffeurs, 23e in een tijd van 8:27.78 en Jesper 28e in een tijd van 8:39.79

Ernst en Jesper roeiden ook in de dubbeltwee op zaterdag en zondag. Op zaterdag startte een zeer groot veld met 58 boten. Ze finishten als 29e in een tijd van 7:36.66 en zaten ze slechts vier seconden af van hun persoonlijke record. Zondag verliep de race minder voorspoedig en finishten ze in een tijd van 7:52.38 en werden daarmee 15e in een veld van 40 boten.