Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op zaterdag 1 mei werd in Zwolle de tweede wedstrijd van de juniorencompetitie geroeid. Salland was daar vertegenwoordigd door een mix 14 ploeg en een j18 roeier.

Het weer in Zwolle was bij aankomst regenachtig en er was flink wat wind, je zou denken dat dat het de moraal zou drukken maar niets bleek minder waar! De sfeer onder de Sallandroeiers was op en top!

Eerst mocht Yannick Prenger haar kunnen laten zien op de 500-meter baan. Ondanks de forse tegenwind vloog ze over de baan in 2.55.3. Dit bleek voldoende om de felbegeerde sokken te winnen die werden vergeven onder de snelste roeiers in de diverse klassen.

Vlak na Yannick mochten slag Bosse Roest en boeg Femke Paulis hetzelfde traject afleggen in de

dubbeltwee tegen een boot met sterke dames14. Dit konden ze net niet winnen, mede door een moeilijke start. Niettemin lagen ze na de 500m slechts een bootlengte achter en eindigden de afstand in 3.01.3.

Voor de jongens18 mocht Petri in een combi dubbeltwee stappen met een roeier van de Zwolse. Samen mochten ze 1000m gaan afleggen met een keerpunt. Dat dit duo nog nooit eerder met elkaar in de boot had gezeten bleek geen probleem want samen voldeden ze de 1000m in 4.47.2, wat maar liefst twee minuten sneller bleek dan de tegenstanders.

Binnen werd er ondertussen geschuild voor de regen en een potje sjoelen werd ook door de Sallanders graag gedaan. Oud Hollandse gezelligheid aldaar!

Toen de regen weer ietsje minder was geworden mocht Bosse het 500m traject in de skiff gaan afleggen. Ook Bosse bleek hier erg sterk te zijn en roeide in de keurige tijd van 3.02.2 zijn afstand. De wind was de grootste tegenstander maar dat belette Bosse niet om zijn tegenroeier op een flinke achterstand te zetten.

In de dubbeltwee mocht er dan eindelijk duidelijk worden gemaakt aan andere verenigingen dat Salland toch echt de baas is in het mix 14 veld! Slag Yannick Prenger en boeg Bente Paulis wisten in 2.20.3  te winnen op een heel spectaculaire wijze. Perfecte timing van het inzetten van hun vermogen bleek een geheim wapen waarop de tegenstand niet was voorbereid. De dames speelden als het ware met hun tegenstanders, zo leek het. Eerst lagen ze achter en roeiden keurig en stabiel tot het laatste stuk van het parcours waar ze een sublieme eindsprint inzetten en met een noodgang voorbij de overrompelde tegenstanders voeren. Dit leverde de winst op voor beiden.

Als laatst mocht ook Petri in het jongens 18 veld in de skiff zijn opponent te lijf. In slechts 4.48 wist hij de 1000m af te leggen. Helaas was zijn tegenstander, waar hij samen mee in de dubbeltwee had geroeid net iets sneller en kon Petri maar net van zich af houden.

Gezegd moet hierbij wel worden dat de jongen van de Zwolse in een voor hem bekende boot mocht roeien en voor Petri was deze nog onbekend.

Tevreden werd na de prijsuitreiking de terugreis ingezet en we maken ons op voor de finale op de bosbaan in het mix14 veld. Ook de pinksterwedstrijden op 22 mei beloven spectaculair te worden, hier zal de jeugd worden aangevuld met Floor (10) en Ardanica(12) die ook zullen gaan meestrijden voor het Sallandse jeugdteam!

Foto's