Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op zaterdag 22 mei toog een groep van vijf jeugdroeiers plus begeleiders en supporters bij het ochtendgloren naar Delfzijl om daar aan te tonen dat Sallandse jeugdroeiers ook buiten het eigen district de baas zijn van het regionale wedstrijdroeien.
De vijf roeiers, Bosse Roest, Femke Paulis, Floor van der Weide, Yannick Prenger en Bente Paulis trokken daar maar liefst negen blikken van de negen gestarte velden!
Op alle velden waren de Sallandse roeiers dus de baas!

Bosse beet het spits af en

voer de eerste heat skiff jongens 13(500m ipv 400m van de voorgaande jaren) vrij stabiel (2.29). Hoewel zijn tegenstander in de heat hem voor kon blijven bleek dit geen probleem want deze viel toch in een oudere categorie. Na Bosse mocht Bente in de skiff meisjes 13 laten zien dat zij een snelle tijd kon neerzetten. Haar tegenstandster viel al na een paar halen uit vanwege een overboord gevallen bankje. Bente moest nu zonder druk het traject afleggen, iets wat ze vrij goed deed (2.07). Direct achter Bente kwam Yannick, ook in de skiff, maar in het meisjes 14 veld. Yannick had een tegenstandster die wel mee bleef varen maar deze kon maar weinig druk op Yannick zetten want Yannick kon haar op dit traject prima achter zich houden (2.18).
Als hekkensluiter van de eerste heat voer Femke (ze moest als laatste starten maar zeker niet het langzaamste!) een hele goede heat in de skiff meisjes 10 veld. Ze kreeg als tegenstandster een veel ouder meisje die eerder tegen haar zus nog een bankje was verloren en daardoor een herstart kreeg. Toch kon ze die heel aardig bijhouden (2.34).

In de tweede heat raakte Bosse met zijn skiff helaas in de kant vast vlak voor de finish. Toch kon hij binnen vrij korte tijd vrijkomen en zijn tijd nog laten afklokken op 2.59.
Bente moest nu dan toch ook maar eens heel flink aan de bak om haar tijd te gaan verbeteren. Door een iets agressievere houding in het varen en iets meer te geven kon ze nu binnen 2.06 eindigen.
Yannick voer een prima heat en kwam wederom met 2.18 over de streep. Een heel keurig resultaat.
Femke wist haar tijd in de tweede heat ook nog wat aan te scherpen naar 2.32 en komt zo erg dichtbij haar oudere collega-Salland-jeugdroeiers.

Na een korte pauze kon de middagplanning worden ingezet. Dat betekende één kilometer dubbelen voor onze Sallandse roeiers/-sters. De roeiers kregen slechts één heat om hun tijd te zetten. Dit moest dus in één keer goed gebeuren. Femke en Floor mochten eerst en voeren een zeer scherpe 5.08. Dit gaf een aantal veel oudere roeiers toch reden tot zorgen.
Tweede (na erg!! lang wachten) gingen Yannick en Bente een tijd klokken. Van te voren had ik met ze afgesproken dat we nu toch maar eens onder een 500m tijd te komen van gemiddeld 2.15 in de twee. Met de 4.26 op de kilometer is dat gemiddeld een 2.13/500m en dus gelukt. Weer een aanscherping van het PR.
Als laatste mocht Bosse in een combi met Jeffrey van Neptunus. Ze wisten de kilometer in een hele knappe 4.21! af te leggen.

Keurige resultaten voor deze ploeg dus!

Volgende stop: Bosbaan, 12 juni voor de finale van de juniorencompetitie. Daar belooft het erg spannend gaan worden voor deze ploeg. Kom dus allemaal kijken en aanmoedigen!