Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Afgelopen weekeinde werd de Westelijke regatta verroeid in Amsterdam. Iris Rodenburg won de A-finale in de skiff, Ernst Rodenburg roeide naar een eerste plek in zijn heat. Ilse Paulis werd tweede in de kwalificatiewedstrijden voor de Junior Olympic Games in Singapore.

Op een zonovergoten Bosbaan roeiden de wedstrijdjunioren van Salland naar mooie klasseringen en pr’s. Iris won met overmacht in de A-finale skiff in het M18 in een tijd van 8:45.21. Tot de 1000m was het een boord aan boord race met haar tegenstanders, maar daarna nam ze steeds meer afstand. In de laatste 500m vergrootte ze deze tot acht seconden. In coachjargon “een straat voorsprong”. En daarmee had ze

overall de snelste tijd van 14 deelneemsters in dit veld.
Zaterdag kwamen Ernst en Jesper aan de start in de skiff in het J16 veld. Ernst startte snel en hard en lag op de 250 m boord aan boord met een tegenstander. Tot de 1500 meter hebben ze samen uitgevochten wie als eerste over de finish zou gaan. In de laatste 500m bleek Ernst de sterkste van de twee en roeide met zeven seconden voorsprong en in een nieuw PR van 8:13.64 naar de finish. Primeur, want dit was zijn eerste twee kilometer medaille in het roeien! In de totale blikkenlijst voor het roeiseizoen 2009-2010 wordt met deze overwinning de teller op tien medailles gezet. Ernst werd met zijn overwinning 14e in een veld van 37 J16 skiffeurs. Jesper roeide ook een nieuw PR werd in een tijd van 8:30.45 29e in hetzelfde veld.
Ook voor Ilse Paulis was het een spannende dag, haar kwalificatie voor de Junior Olympic Games kon tijdens deze regatta verdiend worden. Ilse startte heel snel en roeide keihard door. Echter haar directe concurrente startte sneller, waardoor het verschil op de eerste 250m al vijf seconden was. Het kenmerkt Ilse dat ze daarna de aanval heeft ingezet en op de finishlijn (1000 meter) was haar tijd 3.58.19 met een het verschil 3,5 seconde op de winnares. Een prachtige race waarin Ilse liet zien dat ze veel geleerd heeft, maar jammer genoeg geen uitzending naar Singapore. Annick Taselaar van De Maas was duidelijk de sterkste en zal Nederland vertegenwoordigen.
Op zaterdag ging de dubbeltwee race van Jesper en Ernst niet naar wens. Zondag werd het raceplan bijgesteld en roeiden Jesper en Ernst naar een tweede plek in hun J16 2x heat maar met een nieuw PR van 7.27.05, een verbetering van maar liefst vijf seconden! Daarmee werden ze de negende dubbeltwee van de 25 ploegen die in dit veld deelname.
Verder startte Iris nog in de 2- met Jet Passchier van Hemus, maar ze konden jammer genoeg het verschil (8.33.02) niet maken tijdens hun race.
Een paar Salland leden waren zaterdag naar Amsterdam gekomen om alle junioren bij te staan in hun prestaties door op de kant mee te fietsen en aan te moedingen, maar ook Jan Prenger’s verjaardag te vieren! Rutger, Evert en Tea: hartelijk dank voor de support en gezelligheid!