Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

De juniorenroeiers van Salland zijn zeer succesvol geweest op de Nederlandse Kampioenschappen Roeien die op 5 en 6 juni op de Bosbaan in Amsterdam geroeid werden. Ilse Paulis werd twee  keer Nederlands Kampioen en was daarmee de meest succesvolle Salland roeister op dit kampioenschap. Daarnaast werd er vier keer brons behaald en een eerste klassering op de sprint.

Ilse was de meest succesvolle roeister van Salland op deze Nationale Kampioenschappen. Zaterdag behaalde ze in de dubbel twee in een tijd van 7:32.18 een derde klassering tijdens de twee kilometer NK-race van dames senioren onder 23 jaar. Zondag startte ze in de meisjes 18 acht met stuurvrouw en werd met een baanrecord van 6:47.76 Nederlands Kampioen. Na voorwedstrijden op zaterdag in een veld van 12 meisjes 18 jaar dubbeltweeën behaalde zowel Ilse als Iris de NK A finale. Ilse startte met haar roeimaatje van De Hoop uit Amsterdam zeer snel en werd

zeer ruim en verdiend Nederlands Kampioen in een tijd van 7:24.34.

ImageIn deze zelfde A finale werd Iris met haar roeimaatje van het Spaarne uit Heemstede derde in een tijd van 7:49.29. Daarmee behoren beide Sallandroeisters tot de top drie dubbeltweetjes van Nederland. Vrijdagavond had Iris in dezelfde meisjes 18 dubbeltwee de sprintafstand (500m) gewonnen in een tijd van 1:57.27.
Naast de meisjes junioren kwamen ook de jongens junioren aan de start op de NK. Succesvol waren Jesper en Ernst in de gestuurde jongens 16 dubbelvier. Na in de voorwedstrijden als tweede te eindigen plaatsten zij zich voor de NK A finale in het veld van 13 boten. In deze finale roeiden zij met hun roeimaatjes van de Hunze uit Groningen naar een derde podiumplek in een tijd van 7:00.26. Een buitengewone prestatie van deze combinatie!
Ernst Rodenburg roeide ook de NK A finale van de jongens 16 acht. Deze gelegenheidscombinatie veroverde een onverwachte bronzen plek in een tijd van 6:26.94
Het Nederland Kampioenschap 2010 is daarmee voor Salland een groot succes geworden.