Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Met verpletterende overmacht heeft Bente Paulis het competitieveld meisjes 18 jaar gewonnen met een nationaal record. Deze verrassende medaille was extra bijzonder omdat Bente pas 13 jaar is en dit haar eerste indoorwedstrijd was!
Dit gebeurde tijdens de indoorroeiwedstrijd Ergohead in Amsterdam waarbij Bente in 10 minuten een afstand aflegde van 2557 meter. Na afloop zei Bente: “Vooral de laatste twee minuten waren loodzwaar, ik had zo’n pijn in mijn benen. Maar ik zat in een lekker ritme en ik bleef maar trappen om

de meters te maken”. En dat leidde tot een klinkende overwinning en een eerste nationale medaille voor Bente.
Om de wintermaanden te overbruggen wilden Bente en haar andere clubgenoten wel “droog” gaan roeien en meedoen in het competitie- en wedstrijdveld. Salland was met vijf roeiers dit jaar goed vertegenwoordigd. Naast Bente eindigden Patrick en Jannick Donker uit Gramsbergen (14 jaar) in het jongens 16 competitieveld  op respectievelijk de 6e (2500 m) en 8ste plaats (2445m), Beiden hebben hun persoonlijk record fors verbeterd.
In het wedstrijdveld J16 is Willem de Muinck Keizer (15 jaar) gestart. Deze wedstrijden duren 20 minuten. Zijn debuut in dit sterke veld werd beloond met een 15e plek (5127 m), eveneens met een verbetering van zijn persoonlijk record. Tot slot kwam de meer ervaren Jesper Hogenbirk (17 jaar) aan de start in een ijzersterk wedstrijd J18 veld, waaraan de hele KNRB-selectie deelnam. Ook hij verbeterde zijn persoonlijk record en hij eindigde als 32ste (5152 m) in dit grote, zeer sterke veld. Ilse Paulis was ziek en is niet gestart.

Coevorden huis aan huis: Sallandroeister wint nationale medaille
De Stentor: Goud voor Sallandroeister

Uitslagen
Foto's