Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

De Nederlandse kampioen in de skiff, Ilse Paulis, heeft op de Internationale Juniorenregatta in München twee maal goud gewonnen. Zaterdag was ze de allersterkte in de skiff en zondag won ze in de dubbeltwee. Een geweldige prestatie.
Zaterdag kwam Ilse in haar eigen skiff  “Atalante” aan de start voor de voorwedstrijden waar 25 skiffeuses hun land vertegenwoordigeden. Redelijk gemakkelijk won ze deze wedstrijd en kwalificeerde zich daarmee voor de A-finale. In de middag werd deze finale gevaren en Ilse lag op een ongunstige boei. Er was veel tegenwind en de golven in het startgebied

waren hoog. Ilse heeft de afgelopen weken getraind op het starten en dat wierp zijn vruchten af. Als tweede passeerde Ilse de eerste 500m, een goede positie om verder door te bouwen. Maar de Zwitserse skiffeuse Jeannet Juliette en de Franse skiffeuse Daphné Socha zaten vlak achter haar en gingen onderling de strijd aan voor de tweede en derde plek. Ilse lag tot de 1500m in een eerste positie, maar ondertussen was de ranking tussen 2 en 3 uitgevochten en ging de Zwitserse op jacht naar Ilse. Ilse kon met haar eindsprint deze aanval goed pareren, maar op de finish was het verschil van 2:20 teruggelopen tot 1:38 seconde. Een super spannende race die Ilse won in een tijd van 9:07,45. Ilse ’s samenvatting van de race was kort maar krachtig: “Ik geniet volop”!
Tijd om volop van deze overwinning te genieten was er niet want zaterdagavond werden al weer de eerste voorbereidingen getroffen voor de wedstrijd van zondag: de dubbeltwee samen met Kirsten Lanz uit Zwolle. De KNRB had Ilse uitgenodigd om samen met de Nederlandse nummer twee in de skiff in de dubbeltwee te starten. De voorbereidingen waren wat stroef verlopen maar de meiden waren zeer gemotiveerd. En het werd een Overijssels feestje! Ilse en Kirsten startten snel en passeerden als eerste de 500m en deze positie hebben ze hele race vast weten te houden. Ze wonnen in een tijd van 7.55.93. De Nederlandse dubbeltwee was de enige die onder de 8 minuten voer van de 13 dubbeltweeën die aan de start kwamen, waaronder teams uit Brazilië, Slovenië, Polen enz.
Ilse maakt deel uit van de meisjes WK-selectie van de KNRB. De selectie vertegenwoordigde Nederland in München op de Internationale Juniorenregatta. Deze internationale zeer sterke wedstrijd voor junioren wordt beschouwd als een internationale graadmeter halverwege het roeiseizoen met als slotakkoord het Junioren WK in Eton (6-8 augustus).


KNRB: "Goud voor Ilse Paulis en brons voor jongensdubbelvier in München"
De Stentor: "Dubbel goud voor roeister Ilse Paulis"
Coevorden Huis aan Huis: "Dubbel goud Ilse Paulis"
De Weekkrant: "Dubbel goud Ilse Paulis"
De Toren: "Dubbel goud voor roeister Ilse Paulis"
NLroei: "Twee keer goud voor Ilse Paulis in München"