Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Zaterdag 14 mei was Salland met twee teams vertegenwoordigd bij de juniorencompetitie in Assen. De gastvereniging ARC had zijn deuren geopend voor een groot aantal teams uit Noord en Oost Nederland.  Er is door Salland ingeschreven met een team 12 tot 14 jarigen onervaren (Chantal, Dian, Femke, Jan Willem, Tom en stuur Bosse) en met een team 15 – 18 jaar mix gevorderden (Bente, Yannick P, Ernst, Marijn, Patrick, Willem en Yannick D).  Elk

 team moest twee roeiers laten uitkomen in de skiff en twee koppels in de 2x. Daarnaast werd er ook in een C4+ gevaren. Voor de jeugd was er een baan uitgezet van ongeveer 500 meter en voor de ouderen een baan van circa 800 meter. De weersomstandigheden waren wisselend. In de ochtenduren was er enige wind tegen maar in de loop van de dag ging die steeds meer aanwakkeren en kregen de roeiers steeds meer te maken met een harde wind tegen en stevige golven. Het werd steeds moeilijker voor de roeiers om bij de start recht te blijven liggen.

De jeugd van Salland heeft enorm zijn best gedaan. Elke wedstrijd werd geknokt om als eerste over de streep te komen en dat is ook bij vrijwel alle wedstijden gelukt. Een prachtige prestatie.  Het team 12-14 jarigen heeft tijdens hun eerste wedstrijd in hun poule de tweede plek veroverd op slechts 12 seconden van de winnaar. Femke was in de skiff het snelste in de poule en kreeg daarvoor een medaille.

Het team 15-18 jaar had in april bij Wetterwille al laten zien erg snel kunnen zijn. In hun poule hadden ze geen tegenstand en daardoor werden ze automatisch eerste en kregen ze allemaal een medaille en een taart. Binnen alle teams 15-18 jarigen hebben ze zich met hun overall tijd naar een mooie derde plek geroeid.

Op zaterdag 28 mei gaan beide teams naar Zwolle alwaar zij opnieuw de strijd aan gaan met alle regioteams. De winnaars gaan door naar de landelijke finale op de Bosbaan op zaterdag 11 juni. 
Uitslagen